Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σκόρπιες σκέψεις

Καλό μήνα και ας ελπίσουμε πως ο Οκτώβρης θα μας χαρίσει μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού μας για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον κόσμο. Όλο μεγαλύτερη επίγνωση της παρούσας στιγμή σημαίνει να αφουγκραζόμαστε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας.Να κατανοήσουμε ότι είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Να αδράξουμε την στιγμή.
Βέβαια αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, θα μου απαντήσετε. Και όμως, αφού είναι εύκολο να "χανόμαστε" στη δίνη των σκέψεων μας και να τις αφήσουμε να καθορίζουν τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας. Γιατί να μην είναι εφικτό να επανασυνδεθούμε με το σώμα μας και τις αισθήσεις που βιώνει; Αναρωτιέμαι γιατί να μην μπορούμε να ξυπνάμε με τους ήχους  τις γεύσεις και τις μυρωδιές από την παρούσα στιγμή. Αυτό μπορεί να είναι η μυρωδιά του πρωινού καφέ που έχει ετοιμάσει ο αγαπημένος μας. Το κελάηδημα ενός πουλιού που "καλωσορίζει" την νέα ημέρα. Ένα γλυκό φιλί από τους αγαπημένους μας. 
Η συνειδητοποίηση αυτού του είδους δεν ξεκινάει από το να προσπαθούμε να "αλλάξουμε" οτιδήποτε από τον εαυτό μας. Αλλά να τον κοιτάξουμε κατάματα και να τον αγαπήσουμε για αυτό που είναι. Άλλωστε, αν δεν αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας. Πως είναι δυνατόν να επιτρέψουμε σε κάποιον άλλον να τον αγαπήσει. Βέβαια, αποκτώντας συναίσθηση της αξίας μας θα στραφούμε στους άλλους με μεγαλύτερη ευχαρίστηση & θετικό πνεύμα. 
Κατά την διάρκεια των χρόνων, αρκετοί φιλόσοφοι αναφέρουν ότι πηγαίνοντας ένα βήμα πέρα από τους περιορισμούς του εγωκεντρικού εαυτού μας, μπορεί να βιωθεί η επίγνωση του εαυτού. 
Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι να είναι ο Οκτώβρης γεμάτος αρώματα, γεύσεις και εικόνες της τωρινής στιγμής.





Απλά κλείστε τα μάτια και ταξιδέψτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου